Érdekes módját választotta Missouri kormányzója az enyhítésnek: nem sikerült teljesen megszüntetni a sisakviselést, de sokat módosított a korábbi szabályokon. Röviden, ha elég idős vagy és elég pénzed van, akkor lazáskodhatsz - még ha nem is tűnik jó ötletnek bukó nélkül vezetni egy nagymotort.

Szemben a logikával

A józan ésszel és a szakorvosi javallatokkal szembemenve Missouri állam úgy módosítja törvényeit, hogy bizonyos vezetők nyugodtan otthon hagyhatják bukósisakjaikat. Az új törvényjavaslat 2020. augusztus 28-án lép hatályba, és eszerint azok, akik 26. életévüket betöltötték és megfelelő szintű egészségügyi biztosítással rendelkeznek, önként dönthetnek arról, hogy viselnek-e „tökfödőt” vagy sem. Ez egyébként nme egyedi eset - itt láthatjátok átfogó táblázatunkat, hogy az USA államaiban hol és milyen feltételekhez kötik, hogy bukó nélkül motorozz.
missouri-bukosisak-torveny-26054
Különös, hogy arról hoznak törvényeket: viseljék-e az egyetlen dolgot, ami a fejüket védi motorozás közben
Arról nem esik szó a hírben, hogy miként reagáltak a rendőrök, orvosok stb., akik közvetlenül szembesülhetnek a döntés negatív következményeivel. Ugyanakkor már több motoros baleset-megelőzési szervezet jelezte, hogy egyszerűen orosz rulett csupasz arccal, fejjel motorozni, hiszen nem muszáj elesni sem - egy felpattanó kő vagy nagyobb bogár is csúnya nyomot hagyhat a motoros képén.