· Képek: Moto Guzzi · 2018. július 5. 23

Limitált kiadású Moto Guzzi V7

A szépség fokozható

Nemcsak a BMW rukkolt elő megnyerő újdonságokkal a Wheels and wavesre, hanem az egyébként is ütős bringákat kínáló Moto Guzzi is megmutatta palettája meghatározó darabjának egyedi változatát.
A Moto Guzzi V7 immáron négy évtizede rója a nagyvilág útjait, s bár gyártása sokáig szünetelt, tíz esztendővel ezelőtt a vállalat újra életre hívta a típust. A hetest anno utcai sportmotorként emlegették, a trendek változása miatt azonban ma már inkább a retró masinák közé sorolják, ám egy valami nem változott: a gép jellegzetes megjelenése, egyedi, „olaszos” természete és csodás hangja még ma is sokakat rabul ejt. A korábban megjelent háromféle kiadás mellett tavaly már előrukkoltak egy elegáns Anniversario variánssal, a nemrég rendezett Wheels and waves fesztiválon pedig lerántották a leplet a család ötödik tagjáról, a nemes egyszerűséggel csak V7 III Limited névre keresztelt, fekete-króm színben pompázó csodáról.
{{articleGallery[18577].caption}}
A modell már-már kézzel készített termék benyomását kelti, hiszen finoman megmunkált, igényes elemek sokasága teszi vonzóvá. Ilyen a karbonszálas mintázatú alumínium sárvédő, a krómozott hátsó kapaszkodó, a polírozott króm üzemanyagtartály, a díszesen varrott nyereg, valamint jól illenek az összképbe az öntött, fekete kerekek is. Ami a belsőt illeti, a különleges kiadást is ugyanaz a 744 köbcentis, 52 lóerős V2-es mozgatja, mint az alapmodelleket, s egyéb műszaki összetevőit illetően is megegyezik azzal.