Mintha ismételné magát a 2020-as szezon: akárcsak két évvel ezelőtt, Quartararo a lehengerlő kezdés után ismét beleszürkült a mezőnybe, és ezzel veszélybe került a világbajnoki címe. Az utóbbi négy futam alatt háromszor nullázott a francia, miközben ellenfelei sorban gyűjtötték a pontokat, illetve a győzelmeket.

motogp-2022-ausztralia
Bezzecchi lett az év újonca 2022-ben

Tegnap is hibázott, kiesett a versenyből, így elvesztette első helyét a tabellán, amit Bagnaia vett át tőle. Quartararo nagy szerencséje, hogy Marc Marquez és Alex Rins is kirobbanó formában versenyzett, alaposan megnehezítve az olasz ducatis dolgát. 

motogp-2022-ausztralia
Millert Alex Marquez ütötte ki, így az ausztrál már matematikailag sem esélyes a vb-címre

Nem túlzás az „Év versenyének” nevezni az idei Phillip Island-i futamot, ahol egészen a leintésig a Moto3-összecsapásokat idéző előzéseket láthattunk. Többek között Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi és még Jorge Martin is esélyes volt a végső győzelemre, ám végül a Ducati, a Honda és a Suzuki pilótája küzdhetett az elsőségért.

motogp-2022-ausztralia
Rins bombaformában volt tegnap: a rendkívül izgalmas, szoros verseny végén a suzukist intették le elsőként Marquez és Bagnaia előtt. A részletes végeredményt és a versenyen készült fotókat itt találjátok

Bagnaia motorozásán látszott, hogy biztosra megy, hiszen Quartararo – mint említettük – most is nullázott, így hiába vezetett az olasz utolsó körig, végül Alex Rins és Marc Marquez is megelőzte. Ezzel idén először Bagnaia vezeti a tabellát, mégpedig masszív 14 pontos előnnyel, ráadásul jön Sepang, a végtelen hosszúságú egyenesek pályája, ahol ismét jó eséllyel indul a Ducati az első helyért.