Az idei szezon, sőt az utóbbi egy-két év talán legizgalmasabb összecsapását hozta a hétvégi nagydíj, ahol Vinales és Acosta is csodát művelt, Marquez viszont csalódottan távozott Texasból.

Vinales az első, aki háromféle márkával nyert a MotoGP-ben

Ez lehetett volna az első helyszín, ahol Marquez futamot nyer a Ducatival, ám csakúgy, mint 2019-ben, amikor még Hondával küzdött az elsőségért, most is az élről esett el, és nem is tudta folytatni a viadalt. Bukása után a borzalmasan rajtoló, de nagy felzárkózást bemutató Vinales, a „szavak-sincsenek-rá” Pedro Acosta, valamint Martin küzdött a dobogós helyekért, de Bagnaia és Bastianini is a nyomukban loholt. Meglepetésre közülük a ducatis világbajnok tempója volt a leggyengébb, ellenben Bastianini – szokásához híven – jól szerepelt a verseny utolsó harmadában.

motogp-austin-2024
Acosta a legfiatalabb MotoGP-versenyző, aki egymás után két hétvégén is dobogóra állhatott a királykategóriában

Így aztán Vinales lett az első, aki történelmet írt ezzel, és a GP-érában elsőként három márkával is nyert, Acosta második helye egyszerűen szenzációs, ráadásul így megelőzte a ponttáblázatban a világbajnok Bagnaiát, Bastianini pedig egy harmadik hellyel mutatta meg, hogy képes legyőzni az elsőszámúként emlegetett csapattársát. Folytatás két hét múlva, Jerezben.