· 2019. augusztus 5. 36

MotoGP - Brno

Megvan a vb-cím?

Vannak kivételesen gyors, illetve egyenletes teljesítményt nyújtó versenyzők, és van Marquez, aki mindkét tulajdonsággal dicsekedhet. Egyszerűen megállíthatatlan, és nem csak a Honda miatt.
Korábban többször bírálták az ifjú spanyolt, hogy kizárólag azért ilyen gyors, mert a mezőny messze legjobb motorja van alatta. Nos, az utóbbi fél évet elnézve ez korántsem igaz, hiszen Lorenzo és Bradl is igen harmatos teljesítményt nyújt a HRC-vel, míg Marquez a kifejezetten gyenge napokon is simán dobogóra áll a Repsol Hondával.
{{articleGallery[22768].caption}}
Tegnap is papírforma-győzelmet várhattunk tőle, ám a Moto2-verseny után leszakadó eső megkavarta a paklit, ugyanis a pálya egyes részei teljesen szárazak voltak, de a célegyenesben állt a víz az aszfalton. Ezért közel egy óra csúszással, de végül elrajtoltak, és innentől kezdve csak az volt a kérdés, mekkora előnnyel nyer Marquez.
{{articleGallery[22762].caption}}
A meglepetésre harmadik rajtkockából induló Zarco 10-12 helyet csúszott vissza, így rögtön egy kihívóval kevesebb lett. A Dovi, Rins és Miller kísérte ifjú spanyol magabiztosan uralta a futamot, amely egyébként a megszokottnál eseménytelenebb volt - alig pár előzést láthattunk. A már-már unalomba fulladt viadalt Miller mentette meg, aki alig két körrel a vége előtt átvette a harmadik helyet Rins-től, újabb dobogót szerezve a Ducatinak.
{{articleGallery[22766].caption}}
Marquez (210 pont) friss győzelmével már több mint hatvan pontra növelte az előnyét Dovi előtt (147 p.), akit csapattársa, Petrucci követ (129 p.), majd Rins (114 p.), Vinales (91 p.) és az igencsak felemás formát mutató Rossi (90 p.) követi. Marquez hamarosan tovább növelheti az előnyét, ugyanis kivételesen nem lesz kéthetes szünet - három nap múlva újra pályára lépnek a pilóták a Red Bull Ringen, Ausztriában.

Végeredmény - MotoGP - Brno

1. Marquez - Honda
2. Dovizioso - Ducati
3. Miller - Ducati
4. Rins - Suzuki
5. Crutchlow - Honda
6. Rossi - Yamaha
7. Quartararo - Yamaha
8. Petrucci - Ducati
9. Nakagami - Honda
10. Vinales - Yamaha