· 2019. május 31. 11

Megkezdődött a mugellói versenyhétvége

Forza Italia!

Szárnyal Marquez és a Honda, mögötte pedig csupa szokatlan név sorakozik az első szabadedzés után. Rossi és Lorenzo továbbra sem találja a tempót.
Nagy erőkkel készül a Ducati a hazai futamra, erre utal az is, hogy ezúttal Michele Pirro is ott lesz a rajtrácson Petrucci és Dovizioso mellett. Tempójuk alapján mindhárman esélyesek a dobogóra, ám a Ducati félelmetes végsebessége dacára egyikük sem tudta lenyomni Marquezt, aki 1:47,558-cal máris bejelentkezett a vasárnapi pole pozícióért.
{{articleGallery[22157].caption}}
Hiába szenzációs eredmény, már nem tekinthető meglepetésnek Quartararo negyedik helye, hiszen az ifjú francia már számtalanszor bizonyította idén, hogy bármikor képes az első-második sorba kvalifikálni magát. Az viszont annál meghökkentőbb, hogy a privát Yamahákkal ellentétben a gyári motorok csak szenvednek, így Rossi 12., míg Vinales 14. lett, mégpedig tetemes, 8-9 tizedmásodperces lemaradással. Lorenzo is küszködik, és egyelőre csak 18., miként Quartararo csapattársa, Morbidelli is alig tudta felküzdeni magát a legjobb 15-be.
{{articleGallery[22156].caption}}
Ma délután kettőkor folytatódik a program a királykategória második edzésével, a futam pedig vasárnap kettőtől látható - mindkettőt a Spíler TV közvetíti élőben.

MotoGP - Mugello - I. szabadedzés:

1. Marquez - Honda
2. Petrucci - Ducati
3. Pirro - Ducati
4. Quartararo - Yamaha
5. A. Espargaro - Aprilia
6. Miller - Ducati
7. Nakagami - Honda
8. P. Espargaro - KTM
9. Crutchlow - Honda
10. Dovizioso - Ducati