· 2019. július 8. 7

MotoGP - Sachsenring

Megállíthatatlan

Marquez és a Honda továbbra is messze kiemelkedik a mezőnyből. Az ifjú spanyol szándékosan spórolt a versenyen, de így is hat-hét másodpercet vert a második Vinalesre.
Ugyan az edzésmenő Quartararo meg-megvillant a pénteki és szombati gyakorláson, végül semmi nem veszélyeztette Marquez újabb elsőségét, amit ráadásul pályacsúccsal húzott be a szombati napon. Nem hagyott kétséget afelől, hogy tizedik alkalommal is ő lesz Sachsenring királya - a kissé unalmas versenyen úgy ellépett, hogy csak néha-néha került képernyőre, és senkitől nem zavartatva erősítette meg vezető helyét a tabellán. Mögötte Quartararo, Rins, Vinales és Crutchlow tűnt a leggyorsabbnak, ám az ifjú francia már a futam elején kicsúszott, míg suzukis vetélytársa nagyjából a verseny felénél kötött ki a sóderágyban.
{{articleGallery[22498].caption}}
A kiesések dacára Rossi csak a nyolcadik helyig tudott felzárkózni, és tempóját látva nem lepődnénk meg, ha idén ősszel szögre akasztaná a sisakot. Ugyanakkor voltak kellemes meglepetések is, mint például az egyre magabiztosabb Mir, aki gyorsan felvette a tempót a királykategóriában, illetve szót érdemel a sérült Lorenzót helyettesítő Stefan Bradl is, aki beugróként tizedik lett, és a teljes versenytávon mindössze három másodpercet kapott Rossitól. A Német Nagydíj részletes edzés- és versenyeredményei itt találhatóak.
{{articleGallery[22500].caption}}
A tavaszi tűzvész miatt jókora késéssel, de végre megkezdődhetett az Energicák, vagyis a MotoE géposztály bajnoksága is. Tuuli olyan nagy előnnyel lett edzéselső, hogy félő volt, a mindössze pár perces verseny is unalomba fullad a finn dominanciája miatt. Végül nem így lett, ugyanis az Ajo MotoE színeiben induló pilóta alig fél másodperccel Bradley Smith és Mike Di Meglio előtt haladt át a célvonalon, és az első négy versenyző között sem volt több egy másodpercnél. A futam egyébként a vártnál is rövidebb lett, mert Savadori esése után piros zászlóval megszakították a viadalt, amit a feszes időterv miatt nem is indítottak újra, s végül az első öt kör alapján hirdettek győztest.