· Képek: Kawasaki, BMW Motorrad · 2017. szeptember 13. 23

Nőtt az eladott új motorok száma

Fordult a kocka

Június végén még csekély visszaesést könyvelhettek el a kereskedők, de az erős nyári hónapok végére pozitívba fordult a mérleg.
Az már egyáltalán nem meglepő, hogy a személyautók piaca évről-évre bővül, idén augusztusban például negyedével (!) több kocsi talált gazdára, mint egy évvel ezelőtt, ami annyit tesz, hogy egy hónap alatt közel kilencezer járművet adtak át tulajdonosaiknak.
{{articleGallery[15512].caption}}
A motorpiac kapcsán nem beszélhetünk ilyen parádés növekedésről, de az biztató, hogy míg az első hat hónapot minimális visszaeséssel zárták a hazai kereskedések, addig szeptember elején már jelentős növekedésről számolhattak be. A január-augusztus időszakban 5,7 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett motorkerékpárok száma az előző év azonos időszakához mérten. Ezúttal is hangsúlyozták a kereskedőket tömörítő MGE szakemberei, hogy a helyzet javítása érdekében fontos lenne a robogóazonosítás megoldása és a regisztrációs adó kiigazítása a használati kétkerekűeknél, tehát az adóteher csökkentése a kisebb, 125-ös, illetve 250-es modelleknél.