Tegnap délután töltötték fel az alábbi képet a motorlopások ellen síkra szálló csoport Faceook-oldalára, hogy segítséget kérjenek a sokat látott társaktól. „Ma délután kettő és négy óra között nemes egyszerűséggel kilopták a komplett hátsó kereket ebből a BMW 1200 GS Rallye-ból. Forgalmas helyen, London belvárosában, a Devonshire utcában történt az eset, és a GS tulajdonosa most ott szobrozik, mert attól tart, hogy a tolvajok visszatérnek a maradékért” - áll a bejegyzésben.

motorlopas-londonban-21194
Ez a látvány fogadta a GS gazdáját, pedig csak két órára hagyta magára a gépet a Devonshire-en
Bárhol előfordulhat ilyen lopás, viszont az már annál aggasztóbb, hogy a hozzászólók kész, kipróbált ellenszereket javasoltak a pórul járt motorosnak, azaz úgy tűnik, mindennapos problémáról van szó. Azt tanácsolták, hogy tegyen fel önzáró vagy egyedi, hagyományos kulccsal nem mozdítható csavarokat és anyákat, mint például a felnikhez kínált kerékőrök. Még az a nonszensz ötlet is felmerült, hogy egyszerűen ne használjon középállványt, sőt vegye is le a motorról, hisz' így megnehezítheti a rosszfiúk dolgát.

Elképesztő mennyiségű bűneset London utcáin

Korábban többször beszámoltunk róla, hogy a szigetországban milyen hihetetlen méreteket öltött a motorlopás, és milyen drasztikusan nőtt a motorokkal elkövetett bűncselekmények száma. Ezt elégelték meg az egyenruhások, és 2017 második felében bekeményítettek, újból elkezdték üldözni a motorral menekülőket, sőt még a hadsereget is bevetették a rablók ellen. Persze ez már csak eső után köpönyeg, hiszen addigra nem telt el úgy nap, hogy ne riasztották volna több tucat bűnesethez őket. 2016-ban például 16 158 alkalommal intézkedtek motoros banditák miatt, és csak Londonban 14 943 (!) motort és robogót lovasítottak meg egy év alatt.