· 2009. június 24. 38

Motorosokat ellenőriz a rendőrség

Az ország egészére kiterjedő „SAFERide” elnevezésű akcióra 2009. június 24-én és 25-én a nap bármely szakában számítani kell.
Motorkerékpárral közlekedőket és járműveiket ellenőrzik szerdán és csütörtökön az ország útjain. Az átfogó általános közúti ellenőrzésre a motorkerékpárral közlekedők által elkövetett közúti közlekedési szabályszegések nagy száma, az általuk okozott vagy elszenvedett közúti közlekedési balesetek többségének súlyos és gyakran halálos kimenetele miatt kerül sor. Az ország egészére kiterjedő „SAFERide” elnevezésű akcióra 2009. június 24-én és 25-én a nap bármely szakában számítani kell.

Tavaly összesen 131 motorkerékpáros vesztette életét közlekedési baleset következtében, ami azt is jelenti, hogy a közúti balesetben elhunytak több mint 13 százaléka motorkerékpáros baleset áldozata lett. 2009. június közepéig ugyanilyen okból 36-an nem térhettek haza többé szeretteikhez.

A motorkerékpárral okozott balesetek elsődleges oka a sebesség nem megfelelő megválasztása, és a szabálytalan előzés. Számos esetben fordult elő az is, hogy a motoros elvesztette uralmát a jármű felett, fának, vagy az út valamely tartozékának ütközött.

A kampány idején a rendőrség valamennyi üzemképes hagyományos és fix (automata) sebességmérő műszerét működteti.

A TISPOL ellenőrzés időtartama alatt sor kerül a motorkerékpárok műszaki állapotának fokozott ellenőrzésére, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal történő együttműködés jegyében hajtunk végre.

ORFK Szóvivői Iroda
Kapcsolódó anyagok: 272 lóerős Audi a rendőrségnél
Max 250 km/h?
Lelőtték a motorost