Idén sem lehetett panasz a lelkesedésre, jobbnál jobb klipek százait töltöttétek fel a SportMotorra, csak az elmúlt esztendőben vagy nyolcszáz videóval gyarapodott az egyébként is színes kavalkád. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel már több mint ötvenezer (!) motorosvideó közül szemezgethettek az oldalon, s ez a szám napról-napra csak bővül. Nem könnyű ennyiből kiválasztani a legjobb tízet, most mégis próbát teszünk, csokorba szedve a legérdekesebb alkotásokat. Jó szórakozást!

Szardínia kétkeréken - Toto remekbe szabott klipje igazi ékköve volt az évnek, elképesztően alapos munkáról árulkodik a hangulatos kisfilm:

Profi összeállítás, le a kalappal!

Amikor féktávon megérkezik a robogós... - A Siófok Riders nemes egyszerűséggel csak Korzikai HMCS-re keresztelt videójában a helyi hős mutatja az íveket a magyar vendégeknek:

Félelem - és motorosruha - nélkül...

Ha valaki ez alapján kedvet kapna egy korzikai kiruccanáshoz, az korábbi tesztjeinkből, beszámolónkból, valamint túraajánlónkból segítséget kaphat a szervezéshez, illetve a legszebb utak és tájak megtalálásához.

A Harley bosszút áll - RC51 kiváló összeállítása a műhely mindennapjaiba enged betekintést. Többek között az is kiderül, miért rossz ötlet fagyálló folyadék helyett csak vízzel használni a gépet...

Amikor kilő az olajbetöltőn a motorolaj

A kanyarodás művészete - Csodaszép felvételek a királykategória legjobbjairól szuperlassításban. Szemet gyönyörködtető képek, igazi hiánypótló a holtszezonban:

Lám, nem véletlenül ők a világ legjobb motorosai

Ezért szeretünk motorozni - A cím ezúttal nem túlzó, tényleg mindent láthatunk aszfalton és terepen, amiért csak érdemes nyeregbe pattanni. Príma anyag a JAX-től:

Akció és remek hangulat stílusokon át

Még hogy keleti gépből nem épülhet café racer? - V8Laci olyan csodát mutat nekünk, amitől tényleg leesik az álla a klasszikusokért rajongó motorosoknak:

Igazán alapos, lelkiismeretes munka - gratulálunk!

...s ha már szóba kerültek az egykori keleti blokk gépei, nem mehetünk el szó nélkül a parádés hangú, száz köbcentis, kéthengeres Simson mellett sem!

Igen, tiniként mindannyian ilyenről álmodtunk! Sőt mi több, néhányan még ma is...

Ugyan nem videók, de a parádés ex-szocialista masinák kapcsán feltétlenül szót érdelemnek a hazai mesterművek, melyekre szintén érdemes visszatekinteni így év végén. Büszkén mutattuk be töviről-hegyire a leggyorsabb MZ-t, mely több mint kétezer kilométert tett meg egy nap alatt, ahogy élmény volt a beszélgetés a szakma nagymesterével, Tábori Ferenccel is, s szintén 2017 nagy pillanatai közé tartozott a Rotax-motoros Pannonia fogat mustrája.

Kétségtelenül a szezon egyik leglátványosabb összeállítása volt az áttetsző hengerfejjel felszerelt erőforrásról készült felvétel - minden benzinvérűnek kötelező:

Amit mindig is tudni akartál: mi zajlik a hengerben?

Hangerőt fel! Hogy ne csak a szemet, hanem a fület is kényeztessük kicsit, íme, a 2017-es MotoGP motorok hangjai testközelből.

Garantált libabőr...

Végül pedig a méltán sok-sok szavazatot kapott DRZ vs. Permetező egyenesen Babolcsitól. Motoros limbó-hintó a hatalmas mezőgazdasági gép alatt:

Bevállalós!

Köszönjük a sok remek felvételt, és mindenkit arra biztatunk, hogy a jövőben is töltsétek fel kalandjaitokat a SportMotorra, hogy a túravideókból mások is ihletet meríthessenek, és új helyeket fedezhessenek fel! Köszönjük az egész éves figyelmet, és mindenkinek boldog új évet, valamint kilométerekben gazdag szezont kívánunk!