· 2020. január 12. 1

Életét veszítette Paulo Goncalves

Tragédia a Dakaron

A portugál motoros veteránnak számított a Dakaron, idén rajtolt el tizenharmadik alkalommal a nem mindennapi erőpróbán.
Mint a Autosport.com oldalon megjelent, a Szaúd-Arábiában zajló viadal hetedik versenynapján történt az incidens, és hiába szállították kórházba a negyvenéves versenyzőt, már nem tudtak rajta segíteni.

Újabb motoroshalál a Dakar ralin

A 2015-ös megmérettetést a kétkerekűek között másodikként záró motoros a Rijád és Wadi ad-Dawasir közötti 545 km-es szakasz felénél, helyi idő szerint délelőtt 10 óra után veszítette el uralmát Herója felett, és annak ellenére nem sikerült megmenteni az életét, hogy gyorsan érkezett a segítség.
A baleset idején a 43. helyen álló portugál menővel egyébként 2014-ben interjút is készítettünk, amikor a milánói motorkiállításon sikerült mikrofonvégre kapnunk a roppant szimpatikus és kedves fiatalembert, valamint hondás csapattársát, Helder Rodriguest is.
{{articleGallery[24322].caption}}
Goncalves 2014-ben esélyes volt a győzelemre, ám nagyon szerencsétlenül járt, mivel az egyik szakaszon a forró motorjára tapadt száraz ágak lángra lobbantak, s kénytelen volt tehetetlenül végignézni, ahogy a gép porig ég.
A portugál versenyző a Dakar első halálos áldozata azóta, hogy 2015-ben a szintén motorral induló lengyel Michal Hernik kiszáradás és testének túlmelegedése miatt életét vesztette az őrült futamon.