· Képek: Magyar Mentőmotor Alapítvány · 2017. október 11. 7

Akcióban a mentőmotorosok

Érted száguldanak!

Motorosgázoláshoz riasztották az elmúlt hétvégén a Magyar Mentőmotor Alapítvány orvosát, aki a gyors beavatkozásnak köszönhetően ismét életet mentett.
Vasárnap délután, Szigethalomról érkezett hívás: a telefonáló arról számolt be, hogy egy autós motorost gázolt, s a pilóta rendkívül rossz állapotban van. Kiérkezéskor a motorost kritikus állapotban találták, súlyos mellkas sérüléssel és nagyon alacsony véroxigén szinttel. Pár másodperc alatt kiderült, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett, az ütközéskor roncsolódott a tüdeje, így minden egyes lélegzetvétellel romlott az állapota.
{{articleGallery[15965].caption}}
A mentőmotorosok gazdag felszerelésében található, úgynevezett ARS tű segítségével pár másodperc alatt sikerült a sérült mellkasból a felgyülemlett levegőt leengedni, és ezzel megmenteni a beteg életét. A motorost ellátását és állapotának stabilizálását követően a szigetszentmiklósi mentőgépkocsi és esetkocsi szállította kórházba - áll a Magyar Mentőmotoros Alapítvány beszámolójában. Szintén ők tették közzé, hogy idén rendkívül sokan gondoltak rájuk adójuk 1%-ának felajánlásakor, s ennek köszönhetően 9 587 976 Ft-tal gazdagodott az alapítvány. Azok, akik hozzájárultak adataik közzétételéhez, személyre szóló köszönőlevelet kapnak a szervezettől.