Éppen öt évvel ezelőtt, 2016-ban nyitott meg a MotoStar, amit úgy jellemeztek a tulajdonosok, hogy „Egy hely, ahol valóban mindent megtalálsz a közúti vagy pályamotorozáshoz.” Nem túloztak, hiszen honlapjukon ugyanúgy fellelhetőek a motoros farmerek, klasszikus szabású dzsekik és kesztyűk, mint az – akár légzsákkal kiegészített – egy- és kétrészes bőrruhák.

Ráadásul most azzal kedveskednek a motorosoknak, hogy 15% kedvezményt adnak a boltban található, egyrészes bőrruhák árából, legyen szó női vagy férfi fazonról.

Tech-Air-szervizközpont nyílik a MotoStarnál

Törzsvásárlóik bizonyára észrevették, hogy múlt héten zárva volt az üzlet, s pár napja az is kiderült, hogy miért. Mivel légzsákos mellényeket és ruhákat is árulnak, a MotoStar eladói az Alpinestars központjában jártak és részt vettek a gyár háromnapos oktatásán.

Szeretnénk fejlődni, előrelépni, s arra törekszünk, hogy a jövőben Tech-Air-szervizközpont működjön üzletünkben. A képzés után már csak a szükséges eszközökre várunk, s amint megérkeznek, mindenképpen tájékoztatunk Titeket!

írták Facebook-oldalukon az asolói tréning után. Vagyis amint befutnak a szükséges gépek, szerszámok, helyben végezhetik az elcsúszás, baleset stb. miatt működésbe lépett Tech-Air mellény karbantartását, hogy a tulajdonos mielőbb újra használhassa a szó szerint életmentő felsőt.

motostar-akcio-borruhak-15-szazalek-kedvezmennyel
A motortól független, saját érzékelőkkel működő Tech-Air légzsákos felső

S hogy miért éppen a Tech-Airt ajánlják? Nos, bátran nevezhetjük forradalminak az olaszok fejlesztését, hiszen ez az első, teljesen önálló, semmi mással nem összekötött légzsákrendszer, amely csak a saját érzékelőit használja a baleset felismerésére. Emellett gyorsabban és hatékonyabban reagál, mint elődei – csupán 6-8 századmásodperc telik el a veszély érzékelésétől a teljes felfújódásig.

Tucatnyi szenzor másodpercenként ezerszer elemzi a motoros mozgását, hogy a lehető leggyorsabban – a próbák alapján alig egy tizedmásodperc alatt – működésbe léphessen a légzsák

Persze az sem mellékes, hogy nem fújódhat fel „véletlenül”, ugyanis érzékelői megkülönböztetik, hogy valódi vészhelyzet állt elő vagy például álló helyzetben dőlt el a motor. Mi több, véletlenül sem maradhat kikapcsolva induláskor, mivel a szett nyomban aktiválódik, amint összecipzározzák a kabáttal, és beépített akksijának köszönhetően több mint 24 órán át működik újratöltés nélkül.