· 2018. december 3. 22

Bekeményítettek a brit rendőrök

Ha nem megy szép szóval…

A szigetországi egyenruhások immáron nem bánnak kesztyűs kézzel a tolvajokkal, a korábbi óvatoskodás után stílust váltottak, és saját eszközeikkel fordulnak a rosszfiúk ellen.
Miként korábban már többször megírtuk, Nagy-Britanniában óriási problémát jelentenek a motorlopások, például tavaly havonta 1000-1500 nagymotort lovasítottak meg csak Londonban. Ezen kívül a motorral elkövetett bűncselekmények száma is drámaian sok volt, minden hónapban kétezer ilyen esetet számláltak. A brit hatóság már minden elképzelhető módszert megpróbált bevetni, hogy megállítsák a rosszfiúkat, ám - a sajátos törvények miatt - viszonylag finoman bántak velük, például egy-egy üldözés csak addig zajlott, míg a tettes testi épsége nem került veszélybe.
A londoni egyenruhások új módszere nem titkos, már több olyan videót is közzétettek, melyben elszántan üldözik a menekülő tolvajokat - ez az egyik legújabb közülük
Tavaly óta azonban nem alapozhatnak erre a tolvajok, a rendőrök ugyanis taktikát váltottak, és sérülés ide vagy oda, most már addig üldözik a bűnözőt, míg valamilyen módon utol nem érik. Bár attól sem riadnak vissza, hogy autóval kényszerítsék földre a robogósokat, legtöbbször a tolvaj már azelőtt elfárad és hibázik, hogy ez bekövetkezne. Nagyon úgy fest, a stratégia hatékony, ugyanis 2017 óta 36 százalékkal visszaesett a kétkerekűvel elkövetett rablások száma, ami nagyszerű eredménynek számít. Mit gondoltok, jól csinálják a britek, vagy ez már túlmegy azon a bizonyos határon?