· 2020. szeptember 6. 8

BMW R18 Bernhard Naumanntól

Ötszáz óra kézimunka

Minden eleme kézzel készült, mégpedig 4-500 munkaóra alatt, így nyerte el végső formáját a Bernhard Naumann által épített bagger. Tervek nélkül, rögtönözve született az egyedi boxer.
A 2020 második felétől kapható BMW R18 kampánya igencsak látványosra sikerült, mégpedig szó szerint, hiszen neves, és kevésbé ismert, ám annál kreatívabb motorépítők munkáival népszerűsíti a gyári az érkező modellt. Ezúttal a rögtönzéséről, improvizálásairól híres Bernhard Naumannt bízta meg a cég, hogy mesélje el lemezek, idomok és egyedi kezelőszervek formájában, hogy mi jut eszébe a hatalmas boxerről.
{{articleGallery[26582].caption}}
Az építő - mint meséli - ezúttal is a kályhától indult, azaz mindent leszedett, ami csavarkötéssel oldható és nem feltétlenül szükséges a motor beindításához. A szinte csupasz váz és erőforrás köré tervezett új konzolokat, melyekre kézzel hengerelt lemezeket rögzített, így nyerte el végső formáját a chopperből épített bagger.
{{articleGallery[26581].caption}}
– Nincsenek terveim, vázlataim, mert mindig a „motorra rajzolok”, azaz rögtön a végleges alapanyagot formálom a csupasz vázra. Így rugalmasabban dolgozhatok vele, és bármikor spontánul reagálhatok arra, ha valamin változtatni kell – mesélte az „elkövető”, Bernhard Naumann. Jól hangzik, de a mester helyett inkább beszéljenek a képek – aki elmélyedne a klasszikus köntösbe bújtatott R18 részleteiben, galériánkban sok-sok nagyméretű képet talál a motorról.