A legendás világjáró Nick Sanders (MBE) újabb világkörüli útra indult, ezúttal is kétkeréken. Jóllehet, most nem Ténérével és nem is korábbi gépeivel vág neki, hanem egy e-bike-kal, csak hogy még nagyobb kihívás legyen.

Nick Sanders újra bejárja a világot

Nick múlt hét pénteken tette meg az első métereket, és úgy tervezi, hogy a masszív Yamaha Wabash RT e-bringával egészen Athénig teker majd a 229 napos kihívás első etapjában.

nick-sanders-yamaha-e-bike-tura

Egy izraeli kompút után közel-keleti kerékpározással folytatódik a kaland Dubajig, ami mintegy 5000 km-es távot jelent. Ezután következik India, ahol Nick és Yamaha Wabash RT-je Mumbaiból északra, Új-Delhibe, majd Nepálba utazik. 40 nap és közel 6000 km után a World Ride ezen szakasza december végén Kalkuttában ér véget.

nick-sanders-yamaha-e-bike-tura

Ezután jön Dél-Kelet Ázsia, Ausztrália és USA, ahol tervei szerint jövő tavasszal, egészen pontosan áprilisban ér véget a túra tengerentúli szakasza. Végül áthajózik Spanyolországba, és április 17-én tér vissza a Yamaha Motor Europe amszterdami központjába.

Sok éve dolgozom együtt a Yamahával, és tudom, hogy a gépeik minősége, megbízhatósága egyszerűen páratlan. Az új Yamaha Wabash RT Gravel eBike szerintem tökéletes választás a legújabb rekordkísérletemhez. Keményen edzettem, és 70 kilóra fogytam, hogy 100%-os formában legyek erre az útra. Nagyon várom már a forradalmi, eBike-világtúrát – beleértve az összesen 8 akkumulátorcserét stratégiai helyszíneken. Találkozunk Amszterdamban 229 nap múlva!

– mesélte Sanders az indulás előtt.