Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) több partnerével együtt vett részt a fővárosi motorosrendezvényen szeptember 19-én. Az együttműködés jegyében tartott MotoMia fő helyszíne a XI. kerületi KTM Centrum volt. Az időjárás kegyesnek bizonyult az esemény résztvevőihez - számolt be az eseményről Fenyvesi Beáta a Police.hu-n.

Motorosnap a KTM Centrumban

A találkozó egyben vásártér, technika és a szórakozási lehetőségek tárházává nőtte ki magát. A szervizbázison felállítottak két ügyességi pályát, az egyiket gyerekek, a másikat felnőttek próbálhatták ki. A mérőkamionnál folyamatos volt a sor, a motorok valós teljesítményéről szerezhetett egzakt ismereteket a tulajdonos.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27112
Az ORFK-OBB a rendezvényre „pilótakiképző” paddal érkezett, amelyen a bátrabbak átélhették, mennyire bírják a túlpörgést. Az egyik standnál gumiabronccsal kapcsolatos tanácsokat lehetett kérni szakemberektől. Pintér József főtörzszászlós, baleseti helyszínelő előadása sok érdeklődőt vonzott. Okokat és következményeket mutatott be, melyek a szabályok betartására ösztönöznek.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27106
Teljesítménymérés a MAMI kamionjánál. Egész nap volt munkájuk a srácoknak...
A zsaruk egyéb, gyakorlatorientált programmal is készültek. A motorral érkezőket kisebb csoportokra bontva, felvezetéssel vitték ki a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ nagytétényi bázisára. Az egyenruhás motoros kiképzők két pályát állítottak fel a vállalkozó szelleműeknek. Egy tempósabb és egy ügyességi akadályokból épített feladatsoron kellett végigmenniük, ahol mindenki szembesülhetett a határaival. A kiképzők javító szándékú iránymutatással segítettek, hogy minél kevesebbet hibázzanak. Egy szabadtéri bemutatóterület is rendelkezésre állt, ahol ügyességi trükköket mutattak be kétkerekű-virtuózok.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27107
Safety Hungary a MotoMia rendezvényen
Szürkületkor megemlékezéssel zárult a rendezvény. Száznál is több motoros gurult át rendőri biztosítás mellett a III. kerületi Flórián térre, a közlekedési balesetben elhunytak emlékére állított emlékműhöz, hogy mécsest gyújtsanak. Ezzel is igyekeztek felhívni a figyelmet arra, milyen fontos az utakon a közlekedők együttműködése, legyenek bármilyen járművel, vagy gyalog.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27108
A MotoMia találkozón a partnerek meghirdették az Életrevaló programot, amelynek a támogatója az ORFK-OBB és több, a közlekedésben érintett multinacionális vállalat. Célja az autósok-motorosok békés együtt közlekedése, egymás elfogadása, a toleráns közlekedési kultúra fejlesztése, a közlekedés biztonságának elősegítése, a motorosokat érintő balesetek számának radikális csökkentése.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27110
A program küldetése egy, az autósokat érintő tanulási folyamat, amelyen keresztül elérendő cél más európai nagyvárosok mintájára egyre több, jelenleg autós gépjárművezető bevonása a motorkerékpáros közlekedésbe, társadalomba. Ha az elkövetkező öt évben csak évi ezer autóvezető ül át motorkerékpárra, azzal csökken a közlekedés terhelése is.
obb-orfk-motoros-nap-a-ktm-nel-27113
Az Életrevaló megálmodói élhetőbbé, biztonságosabbá, zöldebbé és fenntarthatóbbá kívánják tenni a nagyvárosokat magunk és a jövő nemzedékei számára.