Bár nem az Ownyx az első cég, mely piacra dobja a bukósisakra rögzíthető kiegészítő lámpát, az eszköz működését és kidolgozottságát látva úgy tűnik, a francia vállalat rukkolt elő az eddigi legjobb megoldással:

Elmés ötlet, hogy több konzolt is rendelhetünk az Ownyxhoz, így az felváltva használható különböző sisakokon

A lámpa egyik legfontosabb erénye, hogy kábel nélkül, saját akkumulátorról működik, így használata rendkívül egyszerű. Ráadásul nyolc órát működhet folyamatosan, s utána is csak két órán át tart újra feltölteni.

Még látványosabb indexelés az új sisaklámpával

Mivel a motoros bukója sokkal magasabban van, mint a motor féklámpája, az Ownyx segít, hogy hamarabb észrevegyék a sofőrök, ha lassít vagy kanyarodásra készül a motoros. A féklámpa mellett helyzet- és irányjelző helyet kapott az egységben, ráadásul féklámpája nem gyorsulásérzékelős, mint más típusokban, hanem közvetlenül a motor elektromos rendszeréről kapja a jelet.

ownix-bukosisak-lampa
A motor hátsó lámpája csak 120-130 fokos szögből látható, míg az Ownyx akár 230 fokos területet is lefedhet, így azok az autósok is látják a felvillanó jelzés, akik nem közvetlenül a motor mögött haladnak

Az egyetlen apró hátrány, hogy a beépített akksi miatt közel 12 dekát nyom a lámpa, ami egy átlagos bukónál csaknem 10 százalékos tömegnövekedést jelent. Az áprilistól kapható szettben megtalálható maga a fényforrás, a mágneses rögzítők és a felszereléshez szükséges keretek, s ez így együtt 189 dollárt kóstál. Aki szeretne venni egyet, de sokallja az árat, az előrendelési akcióban spórolhat pár forintot – jelenleg 154 dollárért lehet hozzájutni az Ownyx újdonságához.