Aki kint volt a tavalyi versenyen, bizonyára szép emlékekkel tért haza Parádról és alig várja, hogy idén is láthassa a tereppel, valamint egymással küzdő endurósokat. Ezúttal június 18-19-én, azaz most hétvégén zajlik a FULL-GAS LS2 Magyar Enduro Bajnokság és Kupasorozat elnevezésű rendezvény, melyet a borsodnádasdi Mad Boyz Motorsport KHE tagjai szerveznek.

parad-enduro-bajnoksag-es-kupa-2022

Mivel a viadalnak hazánk egyik legnépszerűbb motoros célpontja, a Mátra ad otthont, érdemes összekötni a futamok megtekintését egy túrával, különösen, hogy napos, száraz, kellemesen meleg idő várható hétvégére. Számos felfedezésre érdemes hely található a közelben, élen a háromszáz méter magasan trónoló Siroki várral, a megunhatatlan galyatetői kilátóval, az ország legmagasabban fekvő tavával (Sástó) és persze a klimatikus gyógyhellyé minősített Kékestetővel.

parad-enduro-bajnoksag-es-kupa-2022

Hasznos infók a parádi enduróversenyről

Miként a kiírásból és a verseny technikai felügyelőjétől, László Márktól megtudtuk, pénteken, azaz június 17-én délután öt és este nyolc között, illetve másnap reggel héttől zajlik a nevezés, valamint gépátvétel, a motorok pedig őrzött parc fermében állnak majd pénteken és szombaton éjjel. Aki először jár itt, az alábbi térkép segítségével könnyen megtalálja a parkolót, a depót és persze a pályát.

parad-enduro-bajnoksag-es-kupa-2022

Érdemes korán kelni a nézőknek is, mert 18-án reggel kilenckor rajtolnak el a motorosok, hogy teljesítsék a szombati 140 kilométeres távot, majd másnap ugyanazon a nyomvonalon három kör, nagyjából 105 kilométeres táv vár az endurósokra. Azt is megtudtuk a szervezőktől, hogy az idei pálya két időellenőrző pontot, valamint két mért szakaszt tartalmaz.

A Full-Gas és az endurósport
Miként korábban beszámoltunk róla, új támogatóval rajtolt el az idei magyar bajnokság. Nagy örömmel jelentették be a szervezők, hogy a 2022-es szezonban az EnduroCross, valamint az Enduro Országos Bajnoki és Kupasorozat kapcsán is megállapodást kötöttek a balatonboglári Full-Gas motorkereskedéssel, mely névadó szponzorként támogatja az idei összecsapásokat.

A lassan két évtizede működő Full-Gas – mely tavaly az Év BMW-kereskedője címet is elnyerte – immáron sokkal több egyszerű márkakereskedésnél, hiszen a bajor vasak mellett a Ducati és a KTM újdonságai is ott sorakoznak az impozáns szalonban. Mi több, motoros ruhákból, sisakokból sincs hiány, és – mint a videóból láthatjátok – finom falatokkal is várják a betérő motorosokat.

parad-enduro-bajnoksag-es-kupa-2022

Ha Te is beneveznél a hétvégi versenyre, legkésőbb holnap adhatod le jelentkezésed a Chronomoto oldalán, míg a futamokról itt találsz részletes leírást.