Elég széles kínálatot vonultat fel a német gumigyártó a mopedek, robogók és kisméretű városi motorok szegmensében, a klasszikus futófelületektől kezdve a legkifinomultabb versenymintázatokig mindenféle abroncs elérhető a Continál.

Itt a Continental ContiScoot

Nemrégiben mutatták be általános felhasználási célú robogógumijukat, a ContiScootot, amelynél különösen nagy hangsúlyt helyeztek a nedves futási tulajdonságra. A futófelület a már több teszten is kiemelkedően szereplő ContiRoadAttack 3 modelltől származik, nem véletlen, hogy az elvégzett független próbák alapján ez a papucs a robogó kategória legjobb vízen futási tulajdonságaival büszkélkedhet.
premium-abroncs-robogokra-21680
Kiskerekű gépekkel különösen veszélyes a sínen átkelés, ezért is praktikusabbak a ma elterjedt tömzsibb, 110-120 mm széles abroncsok. A ContiScoot méretkínálata 12-16 colig terjed
Maga a gumiabroncs nem csak kiváló vízkiszorítási képességeivel emelkedik ki a mezőnyből, de speciális alapanyaga révén rugalmassága is kimagasló. Ennek eredménye, hogy a ContiScoot kezelhetőségben is ott van a legjobbak között, mindemellett meglehetősen hosszú élettartamú is. A Continental újdonsága továbbá a butil, vagyis szintetikus gumi felhasználásával készülő belső, ennek az anyagnak köszönhetően könnyebbé, vékonyabbá és hatékonyabb légtartóvá válik ez a sok területen még ma is nélkülözhetetlen gumialkatrész. Az új belsőket egyébként a robogókhoz 8 és 13, a mopedekhez 16 és 22, az utcai motorokhoz 16 és 21, a krossz- és terepmotorokhoz pedig 18 és 21 col közötti méretben gyártják.