A Quad Lock vállalat alapítói, Chris és Rob igazi felfedezők, így a kétezres évek elején gyakran indultak el motorjaikkal, hogy bejárják Ausztrália – valóban – végtelen földútjait. Ebben az időszakban kezdtek elterjedni a PDA-k és a navigálásra alkalmas telefonok, ám gondot jelentett a drága eszközök biztonságos rögzítése, és ezzel ők is szembesültek.

quad-lock-motoros-telefontarto-bemutato
Nem csak a használata, a felszerelése is roppant egyszerű. Látszik, hogy olyan motorosok tervezték, akik sokat szenvedtek már „majdnem jó” telefontartókkal... 

A Quad Lock motoros telefontartói

Amikor 2007 derekán megjelent az első iPhone, eldöntötték, hogy ideje a drága és kifinomult készülékhez méltó, megbízható telefontartót készíteni. Ez lett a vállalat első terméke, ami 2011-ben egy Kickstarter-kampány révén valósult meg.

Tudtad? Chris és Rob nemcsak ügyes fejlesztő, hanem igazi jólelkű motoros is, legalábbis erről árulkodik, hogy többféle karitatív akcióban is láthattuk a nevüket az elmúlt esztendőkben. Például már több mint ezer kerékpárt adományoztak a World Bicycle Relief program keretében afrikai rászorulóknak, akik a bringákkal könnyebben eljuthatnak az iskolába vagy éppen az orvoshoz.

Hogy milyen tartósak és tökélyre csiszoltak a Quad Lock tartók, arra remek bizonyíték a cég oldalán fellelhető 120 000 (!) vásárlói visszajelzés, ami évente tízezrekkel nő, illetve a tény, hogy a kínai manufaktúrák jó ideje próbálják – inkább kevesebb, mint több sikerrel – lemásolni a termékeiket. Jóllehet, ezek a kópiák rendre olcsóbbak, viszont 10-20 ezer forint spórolásért nem éri meg kockáztatni az 5-10-szer többe kerülő készüléket vagy éppen annak kameráját.

quad-lock-motoros-telefontarto-bemutato
Hagyományos vagy csutkakormányra, esetleg tükörszárra? A különféle adaptereknek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen motorra felrakható a Quad Lock, sőt kerékpáros és autós tartók is elérhetőek a cégnél

A Quad Lock egyik fontos újítása ugyanis pont az a rezgéscsillapító betét, amivel megakadályozzák, hogy a motor rezgésétől tönkremenjenek az okostelefonok kamerái. Márpedig ez valós veszély, látva, hogy az Apple hosszú sajtóközleményt adott ki 2021-ben, amiben részletezte, milyen károsodások érték a motoros tartóban rögzített mobiljaikat. Nos, a Quad Locknál nem kell ettől tartani, ráadásul a rezgéscsillapító felára sem túl borsos – alig nyolcezer forintba kerül.

quad-lock-motoros-telefontarto-bemutato
A rezgéscsillapító segít megelőzni az érzékeny kamera meghibásodását

Gondos tervezésről árulkodik, hogy a telefon rögzítése és kivétele is „egykezes”, nincs szükség bonyolult mozdulatokra, sőt néhány órás használat után oda sem figyelve, ösztönösen felpattintható a mobil. Az egyszerű kezelhetőség titka a különleges telefontok és adapter, ami óvja a mobilt, és nagy sebességnél is biztosan tartja a készüléket. A népszerűbb mobilokhoz elérhetőek típusazonos tokok, míg a ritkábbakhoz általános, ragasztható adaptert kínál a cég.

quad-lock-motoros-telefontarto-bemutato
A konstrukció nagy előnye, hogy a telefonod és a motorod típusától függetlenül használható, hála a formatervezett toknak és az univerzális, ragasztható közbetéteknek

A Quad Lock több százféle terméke Budapesten is elérhető a Fantic motorok és E-bike-ok forgalmazójánál,  ahol megannyi más motorosfelszerelés, például sisak, csizma, protektor és sok-sok alkatrész közül is válogathattok.