· 2019. július 11. 95

R nineT /5, egy újabb retróvas a BMW-től

A legenda nyomában

A hetvenes évek egyik közkedvelt sorozata volt az R50, R60 és R75/5 jelzéssel ellátott, 1969-ben bemutatott széria, mely kiszolgálta a robusztus gépre vágyókat és a sportos génekért rajkongókat is. Ezeknek állít emléket a BMW a Garmisch Partenkirchenben bemutatott R nineT /5-tel.
Tökéletesen ismerik a receptet a bajorok, miként is lehet elcsábítani a márka fanatikusait egy retrós különlegességgel.

Itt az R nineT /5, egy újabb klasszikus a BMW-től

A bemutatóra elhozott modellt természetesen abban a metálkék színben állították ki, melyről egyből minden motorrajongónak az ötvenéves gépek jutnak az eszébe.
{{articleGallery[22524].caption}}
De nem álltak meg itt, hiszen nem maradt el az ős vonalait idéző jellegzetes csíkozás, emellett a tankpad, a 17 colos küllős felni, a villaszár gumiharangja és a rengeteg króm is a múltba repíti vissza az embert. Ugyanakkor ez egy minden szempontból korszerű, ráadásul kellően izmos gép, hiszen a 110 lóerős boxer bármilyen célra tökéletesen megfelel.
{{articleGallery[22525].caption}}
Nem kérdés, hogy alapáron jár hozzá az ABS blokkolásgátló és nem kell nélkülöznünk a kipörgésgátlót sem. Igazán stílusos a kettő-az-egybe kipufogórendszer, a magától értetődő markolatfűtés pedig olyan plusz kényeztetés, aminek minden tulajdonos nagyon örül majd.