Miből látszik, hogy egyre feszültebb a hangulat az utóbbi évek legszorosabb Superbike-világbajnokságán? Nos, Rea tegnapi akciója remek példa rá, hogy amikor ennyire kiélezett a verseny, akkor jönnek az óvások, és minden pontért vérre menő csata lesz a pályán és azon kívül is.

razgatlioglu-vezeti-a-superbike-vb-t
Most bánhatja igazán a Kawasaki, hogy elengedte Razgatlioglut... A török pilóta lett Rea egyetlen valódi kihívója 2021-ben

A Kawasaki óvása után elvették Razgatlioglu Superpole-győzelmét

A hétvégén mesterhármast mutatott be a Yamaha török versenyzője, mindegyik összecsapást megnyerte, ám órákkal a Superpole-verseny után a versenybírák úgy döntöttek – a Kawasaki óvását követően –, hogy utolsókörös pályaelhagyás miatt elveszik a győzelmét, így Reáé lett a trófea.

razgatlioglu-vezeti-a-superbike-vb-t
A manőver, amiért elvették Razgatlioglu győzelmét. Az ügy érdekessége, hogy pont a vonal érintése miatt kellett korrigálnia a töröknek, és amíg elvette a gázt, Rea megelőzte, vagyis a kawás tulajdonképpen előnyhöz jutott azzal, hogy Razgatlioglu lesodródott

Ráadásul a zárófutam után született a döntés, így kvázi rossz sorrendben rajtoltak a harmadik viadalon, hiszen ha papíron Rea nyerte a Superpole-t, akkor őt illette volna az első rajtkocka... Akárhogy is, ez a döntés sem változtat a tényen, hogy hosszú évek után most nem a Kawasaki és Rea vezeti a világbajnokságot:

a levont pontok dacára 370-nel vezet a török yamahás, míg Rea 7 pont lemaradással a második, mögöttük pedig a hullámzó teljesítményt nyújtó Redding a harmadik, de már 72 pontos hátrányban.

Még öt forduló van hátra az idei szezonból, és az eddigi összecsapásokat látva biztosan nem fogunk unatkozni, legyen szó pályán vagy azon kívül zajló csatákról.