· 2019. szeptember 28. 29

Nem kapnak fegyelmit a motorosrendőrök

Megússzák a kő-papír-ollózást

Szeptember elején jelent meg a sajtóban egy autós által rögzített felvétel, ezen két, egymás mellett guruló motorosrendőr látható, amint éppen kő-papír-olló játékot játszik - talán éppen azért, hogy levezesse a szolgálat alatt felgyülemlő stresszt.
Sajnos nem maradt következmény nélkül a játék, ugyanis az ORFK - a HVG érdeklődése nyomán - fegyelmi eljárást indított ellenük. A motoros társadalom nagyon felháborodott a belengetett fegyelmi miatt, elvégre egy ilyen büntetés sok évre parkolópályára helyezheti az érintett rendőrt a szervezeten belül.

Valószínűleg nem kapnak fegyelmit a motorosrendőrök

Most azonban olyan információ birtokába jutott a SportMotor, miszerint a rendőri vezetők - bölcsen - mégsem ragaszkodnak a fegyelmihez, hanem mindössze fenyítés nélküli figyelmeztetésben részesítik a két kollégát.
{{articleGallery[23290].caption}}
Úgy gondoljuk, a médián keresztül a rendőrök ellen hergelt közvélemény ettől talán megnyugszik, a józanul gondolkodók pedig örülhetnek, hiszen így nem bélyegzik meg a szinte mindig segítőkész és jófej motorosrendőröket. Ha valaki kételkedne, hogy a motorosrendőrök mennyire motorosok és mennyire rendőrök, javaslom, olvassa el Borsody Ákossal készített interjúnkat, aki motoros világjáróból lett zsaru - igazán tanulságos írás.