· Képek: Police.hu · 2018. február 2. 15

Motorosfelszerelést kaptak a nebulók

Tanítanak és védenek

Az egyenruhások immáron nemcsak ingyenesen képzik a motorra vágyó fiatalokat, hanem hasznos felszerelésekkel is ellátják őket, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a protektorok fontosságára.
A csaknem öt éve indult Sulimoped program lényege, hogy a jelentkező, illetve a pedagógusok által javasolt lurkók a képzés keretében ingyenesen végezhetik el a tanfolyamot, s amennyiben sikeres vizsgát tesznek, szintén ingyenesen juthatnak vezetői engedélyhez.
{{articleGallery[17214].caption}}
A rendőrök most azzal tették még vonzóbbá az egész országra kiterjedő akciót, hogy ma délután meghívták a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságra azt a 28 ifjú motorost, akik nemrégiben sikeresen levizsgáztak, s mindegyiküket meglepték egy ajándékkal. A jókora csomagokban motoros védőfelszerelések lapultak, s Horvát László rendőr alezredes, a megye baleset-megelőzési titkára egy rövid előadást is tartott arról, miért fontos ezek használata és hogyan kell rögzíteni a protektorokat, hogy valóban védjenek esés közben. A kampány nem titkolt célja, hogy a protektorok viselése természetes legyen a jövő motorosai számára, s ezeket is ugyanúgy használják nap mint nap, mint például a bukósisakot vagy a kesztyűt.