· Képek: asphaltandrubber.com, the1moto.com · 2017. február 15. 20

Roland Sands csodaboxere

Elvetemült dragster

Az elismert motorépítő-csapat legújabb projektjében egy léghűtéses R nineT-t vett kezelésbe. Úgy tűnik, ezúttal nem szeretnének kanyarodni - negyedmérföldre készülnek az új járgánnyal.
Sokszor megemlékeztünk már a gyönyörű és nem mellesleg villámgyors RSD-gépekről, melyek között akadt a Pikes Peak trófeájára törő naked és ultragyors robogó is. Most egy klasszikus átiratával jelentkeztek a srácok a portlandi One Motor Show-n, mégpedig a léghűtéses BMW R nineT-ből készült drag-stílusú boxerrel.
{{articleGallery[12296].caption}}
A bőrszíjjal rögzített üzemanyagtartály, a nyers varratok, a dupla tölcsérkipufogók és a polírozott fémfelületek mind azt sugallják, hogy a múltszázad derekán született versenygépek álltak modellt tervezéskor, de a gép technikája annál modernebb. A lapos szögben álló USD-villa, az Öhlins központi rugóstag és a filigrán, féktárcsa nélküli első kerék megállná a helyét bármelyik mai sportmotorban. A megnyerő összképre a sajátos csutkakormány, a domború RSD-embléma és a miniatűr légszűrő helyezi fel a koronát.