Szinte hihetetlen, hogy már 120 éve (!) gyárt motorokat a Royal Enfield, sőt az indiai céghez kötődik a leghosszabb ideje forgalmazott modell megtisztelő címe is. Közel 90 éve, 1932-ben jelent meg a Royal Enfield Bullet, ami igazi sikermodell lett, és részben ez indokolta, hogy anno nagyszabású fejlesztésbe fogtak a vállalatnál. Ennek gyümölcseként az ötvenes években Tiruvottiyurban felépült a cég új üzeme, és megkezdődött a ma is ismert modellek gyártása.

royal-enfield-interceptor-650-magyarorszagon
Royal Enfield Continental GT

Már Budapesten is elérhetőek a Royal Enfield modelljei

Jelenleg hat alapmodell számtalan változata készül a Royal Enfieldnél, s ezek jelentős része immáron Magyarországon is kapható.

royal-enfield-interceptor-650-magyarorszagon
Royal Enfield Himalayan

Természetesen nem hiányzik a kínálatból a kedvező árú, alig 1,3 milliót kóstáló Meteor és a kalandmotoros Himalayan sem, míg a nagyobb vasak rajongói a klasszikus Interceptorban vagy a sportos Continentalban találhatnak ideális társra.

royal-enfield-interceptor-650-magyarorszagon
Royal Enfield Meteor

Európai mércével kifejezetten termelékeny a gyár és népszerűek az új modellek, hiszen a Royal Enfield havonta 50-60 ezer motort (!) értékesít, ami csak fokozódik az egyre komolyabb európai és tengerentúli terjeszkedéssel.

royal-enfield-interceptor-650-magyarorszagon
Royal Enfield Interceptor 650

Minden adott tehát, hogy az 1901 óta működő gyár sikeres legyen a következő évszázadban is, különösen, ha olyan látványos és megfizethető gépekkel rukkol elő, mint a Continental GT vagy éppen a Himalayan.