· 2019. február 6. 12

Xaus ismét villantott egyet

Na, ki a legmenőbb?

Azt hittük, egyszerűen nem lehet menőbb képet készíteni, mint amit Ruben Xausról lőttek jó egy évtizeddel ezelőtt. Tévedtünk, ugyanis a spanyolnak sikerült az, ami a filmeseknek szökőévente sem - a remake jobb lett, mint az eredeti.
Megadta a módját a Ducati az új, hagyományos és SP változatban készülő, 114 lovas Hypermotard 950 bemutatásának. A cég reklámszakemberei gondoltak egy merészet, és újra felültették a márka egykori Superbike-csillagát, Ruben Xaust, hogy elkészítsék a legendás és már ezerszer látott fotó másolatát.
{{articleGallery[20971].caption}}
Sok víz lefolyt már az egykori Hypermotard 1100 bemutatása óta a Dunán, megannyi változat napvilágot látott a modellből - legutóbb éppen a 2018 őszén leleplezett, mindössze 198 kilós menetkész tömegű, és öt különböző vezetéssegítő rendszerrel felszerelt Hypermotard 950 csábította a motorosokat.
{{articleGallery[20972].caption}}
Ez utóbbit kaparintotta meg Xaus, és utánozta le az egykori mozdulatot, ahogy keresztben érkezik a kanyarba, miközben egy kézzel fogja a kormányt, a másikkal pedig lazán, kinyújtott hüvelykujjal pózol. Az oda-vissza működő gyorsváltóval, kanyar-ABS-szel és gyári kipörgésgátlóval megspékelt gép - ha lehet - még szebb, mint a dél-afrikai születésű Terblanche által megálmodott, 1100-as ős, és a képeket látva legalább olyan otthonosan mozog a pályán, mint felmenője.