Tavaly nyáron jelent meg a Red Bull Romaniacsen is brillírozó Pol Tarres negyedórás kisfilmje, a Seeker, ami olyan sikeres lett, hogy néhány hónappal a bemutatót követően máris a második részen kezdtek dolgozni a készítők.

Tarres és a Yamaha a Seeker 2-ben

Idén novemberben végre megérkezett a folytatás, és bármilyen hihetetlen, sikerült felülmúlniuk a látványos első részt. – Azzal cukkoltak minket, hogy a folytatás egy totális fiaskó lehet, hiszen mit adhatsz a nézőknek, ha egyszer már 100 százalékot adtál? Nos, 110 százalékot... Technikailag elég nagy kihívás volt a projekt, főként, hogy a legtöbb jelenetet – a kockázatok miatt – nem lehetett megismételni, vagyis csak egy lehetőségünk volt! Nem riadtunk meg a kihívástól, és a versenyző, valamint a csapat közötti kölcsönös bizalom eredményeként megvalósítottuk a lehetetlent! – mesélték a készítők.

A történet röviden arról szól, hogy a kedves, önzetlen tettek hogyan változtathatják meg egy ember életét. – Barátomnak, Gerardnak nehéz élete volt, és a drogokban talált vigaszt – emlékezett vissza Pol Tarres. – Édesapám látta, mennyire szenved, ezért munkát adott neki. Találtunk neki egy helyet, hogy újra rendes élete legyen, én pedig hű szövetségest és barátot nyertem személyében. Gyakran eljött velem az edzőterembe, ő is tartotta bennem a lelket, ám egy reggel nem ébredt fel... Mindössze 44 éves volt. Az ő emlékének ajánlom a Seeker 2-t, mert tudom, milyen szívesen részt vett volna a forgatásban és a filmben!

Azt remélem, hogy a film megtekintése után elgondolkodnak a nézők az élet értelmén, rájönnek, hogy mi igazán fontos. Talán felhívnak egy rég nem látott barátot, családtagot, hogy tegyenek valami jót. Ideje felismerni, hogy mi az, ami számít: az emberek, a család, a barátok és persze a közös élmények, kalandok velük – foglalta össze Tarres.