· Képek: Sigma Motors · 2018. augusztus 9. 44

Ducati 848 vagy 348?

Eredeti másolat

Egy kevéssé ismert távol-keleti gyártó vonzó kis kétkerekűt dobott piacra, ami megszólalásig hasonlít az olaszok legendás 848-asára. De vajon mit tud?
A pakisztáni székhelyű Sigma Motors kis és közepes össz-lökettérfogatú motorkerékpárokat gyárt a fejlődő piacokra, jelenlegi palettájuk zászlóshajója a képeken látható Warrior 350. A kicsike kétségtelenül emlékeztet a 848-ra, s ez nem véletlen, a vállalat szerette volna megmutatni, hogy olcsón is hozzá lehet jutni a Ducati-élményhez, már ami a kinézetet illeti. Ráadásul nem ez az egyetlen másolat, ami formát öltött náluk, tulajdonképpen egész kínálatuk arra épül, hogy ismert és kedvelt modelleket kopíroznak. Nem vagyunk biztosak benne, hogy a cég nem kapott vaskos ügyvédi iratokat plagizálás miatt az olaszoktól, mindenesetre a kis sportmotort jelen pillanatban is forgalmazzák.
A fiatalember részletesen bemutatja a Sigma Warrior 350-et, s ha nem is értjük meglehetősen furcsa angolját, a gépet alaposabban szemügyre vehetjük így
A Harcosban 350 köbcentis, kéthengeres, elektronikus üzemanyag-befecskendezésű, folyadékhűtéses erőforrás dolgozik, elöl 120/70-es, hátul pedig 160/70-es, 17 colos keréken gördül. Hogy teljes legyen a képzavar, érdemes tudni, hogy bár pakisztáni gárdáról van szó, az idomokat valójában nem is ők, hanem egy másik, kínai társaság tervezte. A Warrior 350 nem túl drága - igaz, a helyi viszonyokat ismerve nem is nevezhető olcsónak -, 665 ezer pakisztáni rúpiáért, azaz átszámítva 1,47 millió forintért kínálják.