Már az utolsó simításokat végzi Spanyolországban a H-Moto Team gyorsasági motorosa az idei szezonkezdet előtt. Kovács Bálint túl van a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos tesztjén, és a jövő hétvégi első versenyhétvége előtt még több alkalommal is edzeni fog Jerezben. A cél egyértelmű: minél jobban felkészülni a szezonkezdetre.

Kovács Bálint a Spanyol Superbike Bajnokságban

Immáron csak pár edzés választja el a H-Moto Team élversenyzőjét attól, hogy belekóstoljon pályafutása legnagyobb kalandjába. Ugyanis Kovács Bálint idén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában indul a cseh New2Project vadonatúj Yamaha YZF-R1 versenygépével.

Bálint jövő héten lép pályára a Spanyol Superbike Bajnokság első futamán

Noha a 19 éves pilótának ez lesz a fő csapásiránya idén, nem titok, hogy egyre előrehaladottabb tárgyalások zajlanak a háttérben arról, hogy Bálint ott legyen néhány futamon az Endurance-világbajnokságon, melyen még 2019-ben mutatkozott be.

Gyakorlatilag vadonatúj R1-et kapott Bálint, de emellett tavalyi Yamahája és egy tartalék motor is elérhető a csapat kamionjában

Bálint az év első hónapjaiban otthon készült fel fizikálisan és mentálisan a szezonra, így tökéletes állapotban érkezett meg a Spanyol Superbike Bajnokság kétnapos, hivatalos tesztjének helyszínére, Jerezbe. Múlt szombaton és vasárnap kétszer 45 perces edzéseken vett részt, amit még további gyakorlások követnek majd a jövő hétvégi szezonnyitó versenyhétvége helyszínéül szolgáló pályán. Eddig minden a legnagyobb rendben, így Bálint maximálisan felkészülve várhatja első teljes spanyol bajnoki szezonját.

 Bálint és az új Yamaha R1 a jerezi pályán

Régen vártam már így a szezon első versenyét, mint most. A csapatom mindent megszervezett a számomra, és a hivatalos teszten kívül még legalább két napon keresztül gyakorolhatok majd Jerezben.

„Úgy érzem, sikerült bemutatkoznunk egymásnak az új R1-gyel” 

A cseh csapat elképesztő fejlődésen ment keresztül tavaly óta, legyen elég csak annyi, hogy számomra egy vadonatúj, 2021-es Yamaha R1-et építettek, sőt az idei évre vásárolt kamionban ott van a tavalyi motorom és amellett egy tartalékmotor is... Az eddigi két nap tökéletes volt arra, hogy visszarázódjak és felvegyem a nagypályás tempót.

Bálint idén is a cseh New2Project csapat Yamahájával lép pályára

Úgy érzem, sikerült bemutatkoznunk egymásnak az új R1-gyel, ami karakterisztikájában hasonlít a tavalyi Yamahámra, ám erősebb, jobban adja le a nyomatékot, illetve az új fékrendszer is elképesztő. Minden tervezett munkát elvégeztünk, így a még előttünk lévő teszteken egy fontos feladatunk lesz, a szezonnyitóra megtalálni a legoptimálisabb beállításokat – mesélte Bálint a kétnapos teszt után.