Arról számolt be a Speedweek, hogy információik szerint a Balaton Park Circuit lehet a helyszíne a következő hazai Superbike-futamnak, melyet már 2024-ben megrendezhetnek a magyar pályán.

Superbike a Balaton Parkban?

Kiemelték, hogy ez remek választás lenne, hiszen 48 boxával, és 120 ezres lelátóival tökéletes a világbajnoki futamok lebonyolítására, ráadásul az elhelyezkedésére sem lehet panasz. – Budapest 95, Bécs 220, Graz pedig 246 kilométerre található, azaz könnyen elérhető a szomszédos országból is – tették hozzá. 

superbike-a-balaton-ringen

Hangsúlyozták, hogy ez nem „Tilke-pálya”, hiszen a nyomvonalát a magyar tervező, Gulácsi Ferenc álmodta meg. Ő alakította ki a 4,115 kilométer hosszú, hat jobb- és tíz balkanyarral tarkított aszfaltcsíkot, ahol az óramutató járásával ellentétes irányban körözhetnek a motorosok.

Frissítve:

Noha sok hitetlenkedő hozzászólást láttunk a közösségi médiában, úgy tűnik, hogy mégsem volt alaptalan a Speedweek optimista bejelentése:

superbike-a-balaton-ringen

Ezt a fotót a MotoGP.com osztotta meg ma délután. A Dorna bejelentése szerint jövőre Superbike-vb-t rendezhetnek a Balaton Parkban, 2025-ben pedig MotoGP-futamot a Hungaroringen.