· 2019. augusztus 9. 5

Kovács Bálint ismét pályán a GSX-R Cupban

Újabb lépés a bajnoki cím felé?

A H-Moto Team két ifjú tehetsége a csehországi Mostban folytatja szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kiemelten fontos hétvége jön: Kovács Bálint közel kerülhet a bajnoki cím megszerzéséhez.
Kovács Bálint 2019-ben már a második teljes szezonját teljesíti ebben az erős nemzetközi mezőnyben. A 17 éves motoros eddig remekül teljesít az idényben, hiszen a legutóbbi három futamot megnyerte, és 31 ponttal vezeti az összetettet a Suzuki Cup kategóriában. Nem is lehet más a célja, mint olyan eredményt elérni, amivel ismét közelebb kerülhet első felnőtt nemzetközi bajnoki címéhez. Bálint úgy vág neki ennek a hétvégének, hogy mindenképpen dobogóra szeretne állni mindkét futamot követően.
{{articleGallery[22795].caption}}
- A hétvégén a csehországi Mostban folytatom idei szereplésemet a Suzuki Cupban, és ez előny számomra, ugyanis ismerem a pályát, korábban már több kategóriában is versenyeztem itt. Mivel a sorozat versenynaptárában ez egy új helyszín, nem tudom, hogy a vetélytársaim közül ki ment már itt, illetve kinek lesz ismeretlen a mosti aszfaltcsík. Ugyanakkor nekem már idén is volt alkalmam tesztelni, amikor pontosan felmértük, mire kell majd figyelnünk a hétvége során. Ezúttal nagyon fontos lesz a gumikezelés, mert helyenként új aszfalt van a pályán, amely nem kíméli az abroncsokat. Esélyeket nem latolgatnék, de a bajnoki címem szempontjából minél előrébb kell, hogy végezzek” – mondta Kovács Bálint.

Kovács Bálint és Kakuszi Ádám a mosti összecsapáson

Ezúttal nem egyedüli magyarként lesz az IDM mezőnyében, ugyanis csapattársa, a legutóbbi magyar bajnoki futamon dobogóra álló Kakuszi Ádám szintén rajthoz áll Mostban, igaz, ő a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros a lausitzringi szezonnyitón mindkétszer a 13. helyen zárt, azaz hat bajnoki ponttal zárta pályafutása első IDM-es versenyhétvégéjét, és ezúttal sem szeretne pont nélkül hazatérni az előtte álló futamokról.
{{articleGallery[22792].caption}}
- Júliusban Bálinttal együtt voltam itt tesztelni, így a pálya már nem lesz teljesen ismeretlen a számomra. Az alapbeállításokat sikerült megtalálnunk, amiket ugyan finomítanunk kell a szabadedzéseken, hogy még jobb legyen, de fontos, hogy nem nulláról kezdjük a munkát. Ugyanakkor nem számítok könnyű összecsapásra, hiszen ez a második versenyhétvégém az IDM mezőnyében, ám ennek ellenére szeretnék a top10-ben végezni” – jelentette ki Kakuszi Ádám.
{{articleGallery[22794].caption}}
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.