· 2020. november 13. 25

Új túraváltozat a Suzuki V-Strom 1050XT-ből

Indulhat a túra?

Éppen egy éve mutatták be a V-Strom család legnagyobb, 1050-es tagjának XT kiadását, most pedig egy minden földi jóval megspékelt túraváltozat érkezett belőle.
Csupán részleteiben változott 2019-ben az immáron masszív, csőrös orr-ral futó, elődjénél 7 lóerővel izmosabb erőforrással felszerelt V-Strom 1050XT, pedig leleplezésekor arról írtak a japán lapok, hogy egy DR Big-utódra számíthatunk – lám, nem mindig jönnek be a „jól értesültek” pletykái. A V2-es forgatónyomatéka 100-ról 101 Nm-re nőtt, de a fogyasztás visszafogott maradt: továbbra is több mint négyszáz kilométert tehettünk meg a kereken húszliteres tankkal.
{{articleGallery[27803].caption}}
Bármennyire is valódi terep- és kalandmotorként aposztrofálták, az XT kivitel – valószínűleg a felszerelt haspáncél miatt – még kisebb szabad hasmagasságú lett, mint az alapmodell (165 helyett csak 160 mm), igaz, napjaink túraenduró-vásárlói nem is az Erzberget célozzák meg új motorjaikkal.
{{articleGallery[27805].caption}}
A kissé duci, 247 kilós menetkész tömeggel mérlegelő XT új, gazdagabb felszereltségű kiadását a napokban leplezték le, s kiderült, hogy egyebek mellett három túradoboz (összesen 112 liter), középállvány, kézvédő, 12 V-os szivargyújtó- és USB-aljzat, állítható magasságú nyereg és légterelő teszi csábítóbbá.
{{articleGallery[27802].caption}}
Mindez az IMU-alapú, tehát dőlésszög-érzékelős ABS-szel, üzemmódkapcsolóval, tempomattal, visszagurulás-gátlóval kiegészítve már egészen vonzó lehet azoknak, akik teljes értékű túramotort keresnek, de néhanap letérnének a burkolt útról némi „terepezés” kedvéért.