Folyamatos fejlődés jellemzi Számadó Máté pályafutását, hiszen mint nálunk is olvashattátok korábban, előbb megszerezte a Alpok Adria bajnokság második helyét, utána Magyar Bajnok lett, majd a nívós IDM bajnokságban tette le a névjegyét dobogós helyezéseivel.

szamado-mate-alpok-adria-bajnok-ssp300
Számadó Máté

Mi több, már a világbajnokságon is szurkolhattunk neki, ahol rögtön megmutatta, hogy a legfelső osztályban is számolni kell vele. A Magny Course-i edzéseken a 20. helyre kvalifikálta magát, a versenyen pedig a 14. helyen ért célba, és ezzel két világbajnoki pontot szerzett.

Ma az álmaimat éltem! A pálya nagyszerű, az egész hétvége és a motor is fantasztikus! Az FP1-en 26., a Superpole-on 23. lettem, alig egy másodpercre a nyolcadiktól. A bemelegítésen már nyolc tizedre megközelítettem az elsőt és 15. lettem, míg a futamon – két világbajnoki pontot szerezve – 14. helyen intettek le. Köszönöm MTM Kawasakinak ezt a lehetőséget és azt, hogy bíztatok bennem! Továbbá köszönöm a csapatomnak (Hungarian Racing Engineering Team) és a szponzoraimnak, mert az ő munkájuk nélkül ez nem jött volna össze!

– mesélte anno Máté a sikeres vb-hétvége után.

szamado-mate-alpok-adria-bajnok-ssp300

Idén tavasszal nagy örömmel jelentette be a pilóta, hogy csatlakozik a Kawasaki Hungary Racing Teamhez, és akkor azt mondta, hogy a korábbi dobogók után most újra előreléphet.

Egy gyári támogatású csapat minden versenyző álma. Úgy érzem, hogy ezzel az extra támogatással és a motorhoz érkező új alkatrészekkel remek eredményeket érhetek el

– mondta el Máté a márciusi csapatbemutatón.

szamado-mate-alpok-adria-bajnok-ssp300
Jogos az öröm, hiszen Máté elhódította az Alpok Adria bajnoki címét a 300-as géposztályban

Nos, a próféta szólt belőle, ugyanis múlt hétvégén Máté megnyerte az Alpok Adria 300-as géposztályának bajnoki címét, ismét bebizonyítva, hogy a magyar pilóták – és a technikai hátteret adó csapatok – nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Gratulálunk a sikerhez, és kíváncsian várjuk, hogy a jövőben milyen sorozatokban láthatjuk az ifjú magyar tehetséget!