· 2019. április 10. 7

Vázlatrajzokon a BMW új túrázója

Szinte kész az F 850 RS!

Rövid időn belül bemutathatják az F 850 RS szériaváltozatát. A bajorok új túrázójáról egy brazil motorosoldal hozott le néhány rajzot, s ezek alapján máris kiderül már néhány fontos részlet az újdonságról.
Tavaly már lencsevégre kapták az elmaszkolt tesztmotort egy közúti teszten, de a most nyilvánosságra került képek talán jobban láttatni engedik, milyen lesz majd valójában az F 850 RS.

Vázlatrajzokon a BMW új túrázója

A 2018-as Villa d’Este Concorso d’Eleganza kiállításon látott prototípushoz viszonyítva a fejidomon és az első villán láthatóan nem módosítottak, viszont fontos változás, hogy a meredekebben álló szélvédő immáron nem állítható, továbbá szélesebb lett kormány és kevésbé kicsavart helyzetben rögzítették a hátsó lábtartót. Sokkal hosszabb a gép hátsó traktusa, és túrázáshoz ideális, széles nyereg várja a vezetőt, illetve utasát.
{{articleGallery[21571].caption}}
Ami a technikát illeti, a vázban az F 850 GS-ben is szolgáló 853 köbcentis, soros, kéthengeres, folyadékhűtéses erőforrás átdolgozott változatát találjuk majd, nagyjából 100 lóerő körüli teljesítményre és ugyanennyi nyomatékra számíthatunk, mely hatfokozatú, extraként gyorsváltóval megspékelt erőátvitelen keresztül jut el a 180-as hátsó kerékre.
{{articleGallery[21572].caption}}
Információink szerint Milánóban, a novemberi ECIMA motorkiállításon leplezik le a szériaváltozatot - kíváncsian várjuk, milyen további műszaki megoldásokkal és extrákkal lepi meg a közönséget a GS sportos rokona.