· 2019. augusztus 20. 8

Újabb világbajnoki címet szerzett Gajser és a Honda

Legyőzhetetlen páros

Elképesztő előnnyel nyerte meg újabb vb-címét Tim Gajser, a Honda MX-pilótája. Olyan magabiztosan vezeti a tabellát, hogy a többieknek már matematikai esélye sincs utolérni a csupán 22 éves sztárt.
A szlovén motoros 2009 és 2013 között a KTM-nél húzta a gázt, majd átigazolt a Hondához, és innentől egyszerűen nem lehetett megállítani.
Négy évvel ezelőtt MX2-ben diadalmaskodott, 2016-ban és idén pedig az MXGP-ben nem talált legyőzőre. Ez különösen úgy nagy eredmény, hogy csak 2015-ben, Trentóban szerezte első futamgyőzelmét.

Családi siker, családi tragédia

A Ptujban született Gajser édesapja révén került a krosszpályákra, ugyanis korábban ő is versenyzett, ám egy tragédia kis híján örökre kiírta a versenyzést a család életéből.
{{articleGallery[22857].caption}}
1995-ben ugyanis éppen egy versenyhétvégén vettek részt, ahol édesapja is nevezett, ám a futam tragédiába torkollt. Gajser öccse, a mindössze hároméves Žan elkóborolt a családtól, és besétált a pályára, pont közeledő édesapja motorja elé. Ő az ugratótól nem láthatta a gyereket, aki az ütközéstől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal életét veszítette.