Évente nyolc-tíz alkalommal tartanak összeurópai közúti ellenőrzést a rendőrök. A röviden csak TISPOL-akciónak nevezett razziákon mindig egy témakörre összpontosítanak, mint például tavaly ősszel, amikor a figyelmetlenségből származó balesetek ellen szálltak síkra a rendőrök. Ekkor hét napon át vadásztak a kocsiban telefonáló sofőrökre, akik valószínűleg rájöttek csekkírás közben, hogy a kihangosító olcsóbb lett volna... Az idei első ilyen sorozat egyébként éppen most zajlik és február 16-ig tart, ebben elsősorban a buszokat és teherautókat ellenőrzik.

Motorosok vitték el a TISPOL-trófeát

Három motorost is kiemeltek a tavalyi akciókból, ők azzal tűntek ki a tömegből, hogy pont az ellenőrzést végző rendőrautó előtt száguldottak el - mindhárman kétszáz feletti tempóban. A hideg dacára már április elején megszületett az első rekord, a szabolcsi motoros 90 helyett 204-gyel süvített el a kamera előtt, ám ő sem vehette fel a versenyt az augusztusi TISPOL-csúcstartóval, aki a 760-as úton, Felsőpáhok előtt kapott fotót 216 km/h-s felirattal.
tispol-akciok-2020-ban-24601
Az augusztusi TISPOL-rekorder a 760-ason
A rendőrhumornak nincs párja - tartja a mondás, és tényleg vicces volt a közlemény, amit a 37-es úton megállított, 54 éves motoros kapcsán adtak ki. A Kawasaki ZX-9R vezetője - elmondása szerint - csak azért húzta neki annyira, mert éppen lángosért sietett, amit aztán szó szerint idéztek is a zsaruk a Police.hu-s közleményben. Drága lángosozás volt, mert a 227 km/órás sebesség kereken 300 ezres csekket ért, viszont ezzel egyben a tavalyi év rekordere is lett az 54 éves férfi.