Már hosszú évtizedek óta zajlanak olyan oktatások, melyek kezdő vagy rutinos motorosok készségeinek fejlesztésére szolgálnak, és segítenek a közúti balesetek számának csökkentésében. Ilyen a Honda Safety képzése is, melyet negyven éve indítottak útjára Japánban. A rendszert azóta is folyamatosan fejlesztik és bővítik, ma már 37 országban elérhető a minőségi, hasznos tudásanyagot átadó tréning, melyen világszerte összesen több mint 12 millió ember vett részt. Hazánkban pontosan egy évtizeddel ezelőtt, 2008-ban indították útjára a tanfolyamokat, melyek a mai napig töretlen sikerrel zajlanak, s vezetők tömegének segítenek a biztonságos, tudatos motorkezelés elsajátításában.

tiz-eves-a-safety-hungary-18499
Az oktatásokon a motorosok vezetéstechnikai képességeit és vezetési kultúráját fejlesztik, ezáltal csökkentve az őket érő közúti balesetek számát
A tananyagban sok egyéb mellett olyan elemeket találhatunk, mint a szlalomozás, súlypont-áthelyezési gyakorlatok, kanyarodási technikák, vészfékezés, gyors kikerülések, kanyargyakorlatok és még sorolhatnánk, vagyis a nebulók csupa olyan helyzetet gyakorolhatnak biztonságos körülmények között, melyekkel a közúton is szembesülhetnek. A kurzusok nem csak újoncoknak szólnak, hiszen a szerteágazó tematikának köszönhetően a tapasztalt pilóták is megtalálhatják azt a területet, ami fejlesztésre szorul. A Safety-Hungary jelenleg nyolcféle oktatással várja a tudatosságra törekvő motorosokat, ezek a Bevezető, az Alap 1-2-3, a Rutinpálya gyakorló, a Gyakorló, a Kanyarodástechnika, valamint a Tereptanfolyam. A részvételnek nem feltétele a saját motorkerékpár, vagyis a motorvásárlás előtt állók is bátran belevághatnak!