Szinte még fel sem ocsúdtak a rajongók a sokkból, hogy Razgatlioglu pár órája bejelentette: év végén otthagyja a Yamahát, és máris itt az újabb szenzációs hír. Immáron hivatalosan is megerősítették, hogy melyik alakulatnál láthatjuk a török versenyzőt 2024-től.

Razgatlioglu a BMW-hez igazolt

A  még mindig csak 26 esztendős Razgatlioglu öt éve versenyez a Superbike-ban, és már első szezonjában dobogóra állhatott, amivel megmutatta, hogy hamarosan győzelmekre és bajnoki címekre tör majd. Azóta 168 futamon láthattuk, ebből 33-szor nyert és összesen 93 dobogós helyezést ért el. Természetesen a 2021-es szezon volt a legkiemelkedőbb számára, amikor megszerezte a Superbike-világbajnokság trófeáját.

Az elmúlt egy-másfél év során azonban a Ducati és Bautista uralta a WSBK-t, és Razgatlioglu most úgy döntött, hogy jövőre már BMW-vel száll szembe 2022 világbajnokával.

Üdvözlünk a BMW Motorrad Motorsport családjában és a gyári csapatban, Toprak Razgatlioglu! Nagyon büszke vagyok arra, hogy Toprak a BMW Motorrad mellett döntött!

– nyilatkozta a bejelentés után Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad első embere.

toprak-razgatlioglu-a-bmw-hez-igazol
A BMW idei WSBK-motorja

Toprak kétségkívül a mezőny egyik legjobb versenyzője, amit a 2021-es világbajnoki cím is bizonyít. Ő nem csak egy gyors motorversenyző, hanem a pályán kívül is csodálatos személyiség. Meggyőződésünk, hogy nagyon gyorsan beilleszkedik a BMW Motorrad Motorsport családjába

tette hozzá Marc Bongers, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója.