· Képek: MTI · 2018. január 3. 58

Komoly változások a sebességmérésben

Irány a város!

Úgy tűnik, 2018-tól egyre kevesebbszer futhatunk mobil traffipaxokba az országutakon és az autópályákon. A változás oka, hogy átcsoportosítják őket - ezentúl reszkethetnek a városban vagánykodók.
Csaknem négyszáz darab telepített sebességmérő teljesít szolgálatot Magyarország útjain, ezek - a 160 darab mobil eszközzel kiegészítve - havonta nagyjából 30-35 ezer gyorshajtót fülelnek le. Annak ellenére igen magas a közigazgatási bírság hatálya alá eső, vagyis jelentős gyorshajtások száma, hogy a VÉDA kapuk már messziről láthatók, sőt tábla is figyelmeztet rájuk.
{{articleGallery[16916].caption}}
Mint az a 112press.hu beszámolójából kiderült, 2018-tól lényegesen ritkábban találkozhatunk mobil traffipaxokkal a gyorsforgalmi és egyéb osztott pályás utakon, ugyanis a 160 darab készüléket átcsoportosítják, és ezentúl főként városokon belül vetik be őket. Papp Károly országos rendőrfőkapitány utasítása alapján lakott területen és jellemző baleseti gócpontok közelében állítják fel a sofőrök által csak „háromlábúként” emlegetett eszközöket, hogy elejét vegyék a gyorshajtásból fakadó ütközéseknek.