Nemrég olvashattatok Thierry rekordjáról, aki a közlekedési szabályokra is ügyelve több mint kétezer kilométert tett meg 24 óra alatt és összesen 15 országban járt, közöttük hazánkban is. Nos, Iván Cervantes más módját választotta a rekorddöntésnek, ugyanis épített pályán szerette volna elhódítani a címet attól a Carl Reese-től, aki még 2017-ben állított fel új csúcsot.

triumph-motoros-rekord-4000-kilometer-egy-nap-alatt
Kereken 520 liter benzint füstölt el Cervantes a négyezer kilométeres motorozás során

Helyszínként az olaszországi Nardò 12,6 km-es oválkörét választotta, és egy átalakított, még kényelmesebb, valamint 30 literes üzemanyagtartállyal felszerelt Triumph  Tiger 1200 GT Explorerrel vágott neki a 24 órás száguldásnak.

triumph-motoros-rekord-4000-kilometer-egy-nap-alatt
Iván Cervantes

Végül 2493 mérföldet mutatott az óra az egynapos motorozás végén, azaz több mint négyezer kilométert tett meg. Ezzel jelentősen túlszárnyalta a korábbi, 2116 mérföldes rekordot, alaposan feladva a leckét a jövő csúcsdöntőinek.

Hajnal négy körül már jelezték, hogy megvan a rekord, akár pihenhetek is egyet. Erre azt feleltem: kizárt, mert nem akarom, hogy jöjjön még egy őrült, mint én, és megdöntse az új csúcsomat...

– emlékezett vissza Cervantes.

Még azt is hozzátette, hogy terveztek pihenőket, rövidebb alvásokat, hogy kifújhassa magát, de minden egyes pihenőnél rájött, hogy ennyi adrenalinnal a szervezetében képtelenség aludni. A négyezer kilométer során egyébként 18 alkalommal állt ki tankolni és feltöltődni, azaz nagyjából másfél óránként szusszanhatott egyet.