· 2020. október 13. 19

Feltöltős enduró a Hondától

Megfújták

A most benyújtott szabadalom alapján úgy tűnik, a Honda nem a hengerűrtartalom növelésével, hanem feltöltővel izmosítaná a jövő Africa Twinjeit és cruisereit. Több szempontból is jó ötletnek tűnik.
Napjainkban is kaphatóak feltöltős motorok, elég csak a Kawasaki H2 modellcsaládjára gondolni, de az endurók között igazi különlegesség lehet a rajzokon látható szerkezet. A hengerek mögött, közvetlenül a sebességváltó felett bújik meg az egység, onnan pedig egy vargabetűt leírva, jókora csövön keresztül jut a levegő a hengerfejbe.
{{articleGallery[27227].caption}}
Az úgynevezett kétcsavaros kompresszor egyenletes és a jelenleginél jóval nagyobb forgatónyomatékot eredményez, így a puszta teljesítmény másodlagos lehet, főként, hogy egy DCT-s modellben gyerekjáték úgy hangolni a vezérlést, hogy mindig a nyomatékcsúcs közelében táncoljon a fordulatszámmérő.
{{articleGallery[27228].caption}}
Mivel az idei pletykák alapján több mint valószínű a Rebel 1100 érkezése, a cruiserben is helyet kaphat az új erőforrás, és ne feledjük, hogy a mindig jól értesül japán lapok régóta rebesgetik a Deauville 1100 érkezését is, amibe szintén passzolhat a sorkettes. Végül pedig a legfontosabb érv a feltöltő mellett, hogy ezzel könnyebben teljesíthetőek a környezetvédelmi előírások, így elképzelhető, hogy már az Euro 6-ra készülnek a japánok a most szabadalmaztatott újítással.