· Képek: TVS · 2017. december 7. 7

TVS Apache RR

Ebből tuti BMW S 310 RR lesz!

Nevéből arra következtethetnénk, hogy az új Apach egy idomokba csomagolt G 310 R, de valójában sokkal többről van szó. Alaposan átdolgozták a német-indiai egyhengerest.
A nemrég szárnyra kelt pletykák után tegnap végre hivatalosan is bemutatkozott a TVS és a BMW közös modellje, az Apache RR. Természetesen az erőforrás ugyanaz a 313 köbcentis négyszelepes, mint amit a bajorok endurójában és csupaszmotorjában megismertünk, de azért újdonság is akad a formás burkolatok alatt.
{{articleGallery[16740].caption}}
Teljesítményük megegyezik, a forgatónyomaték viszont hajszálnyit eltérő: az Apaché kevesebb, ellenben az erőforrás valamivel pörgősebb, csak 9700-nál adja le 34 lóerős teljesítményét. Kurtább lett a tengelytáv, 1365 milliméter, ellenben az ülésmagasság nőtt, mégpedig 810 milliméterre. A fékrendszer ezúttal is a Brembo részlegéből a ByBretől érkezett, s az is kiderült, hogy a motor kissé meghízott a plusz idomoktól, jelenleg 170 kilóval mérlegel menetkészen. Látványos, megnyerő gép lett, szóval nem lennénk meglepve, ha a következő szezonban egy nagyon hasonló, BMW emblémás vas is megjelenne az európai kínálatban.