· 2017. október 11. 5

Uccio mesélt Rossi mindennapjairól

Ideje visszavonulni?

Rövid szünet után folytatódik a MotoGP idei versenysorozata, ráadásul három egymást követő hétvégén rendezik a soron következő futamokat. Hogy ez milyen megterhelő a sérült Rossi számára, és balesete után fontolgatja-e a visszavonulást? Erről mesélt most barátja, Uccio.
Rengeteg utazás, 15 nap alatt három futam két különböző földrészen - ez vár a királykategória résztvevőire. Felmerül a kérdés, hogy a súlyos sérüléséből még nem teljesen felépült Valentino Rossi miként bírja majd a feszített tempót? Uccio igyekezett eloszlatni a kételyeket.
{{articleGallery[15966].caption}}
- Miben változik Rossi edzésterve most, hogy sokadszorra szenvedett balesetet pályán kívül? - szegezték a kérdést Ucciónak. - Sajnos semmiben - vágta rá csípőből, nevetve -, Valentino továbbra is kőkeményen edz majd a versenyek között, még ha ezek a gyakorlások veszélyekkel is járnak, ahogy ez legutóbb is bebizonyosodott. Ugyanakkor a lába még nem 100%-os, ezért most nem az edzés, hanem a sűrű program, valamint az ezzel járó utazás és a gyakori és drasztikus hőmérsékletváltozás okozhat nehézségeket. Egyelőre nem tudjuk, ez mennyire befolyásolja majd Valentino állapotát, hisz' ő is csak emberből van - foglalta össze Uccio a kilencszeres világbajnok helyzetét.
{{articleGallery[15967].caption}}
Az olasz újságírók kérdésére válaszolva hozzátette: 2018 végéig biztosan láthatjuk Rossit, hiszen köti yamahás szerződése, de korai lenne jövő ősszel visszavonulnia, s szerinte a Doctor nem is tervez ilyet. - Valentino tisztában van vele, mikor kell szögre akasztani a sisakot. Persze amíg minden hétvégén húsz motorost utasít maga mögé a királykategóriában, addig biztosak lehetünk benne, hogy visszavonulása nem mostanában lesz - zárta rövidre az interjút Uccio.