Az ötszörös bajnok hondás most a Katalán Nagydíj tiszteletére cserélt sisakmintát, ahol az elmúlt hat szezonban ötször szerzett dobogós helyezést.

Új festésű sisakot villantott Marquez

Az első igazán jellegzetes bukót 2012-ben láthattuk az akkor 19 esztendős és még a Moto2-ben vitézkedő, Cerverában született versenyzőn, aki a híres spanyol művész, Antoni Gaudi jellegzetes stílusában rajzoltatta meg fejvédőjének mintázatát. Majd az elmúlt néhány évben már egy saját maga által kitalált, úgynevezett Power Up designt festetett a sisakra, ezt váltotta most fel egy egészen egyedi és különösen látványos külsőre.
uj-festesu-sisakot-villantott-marquez-22336
Elsőre kuszának tűnik, de mindennek van értelme - a rázókő a versenyzésre, a piros Marquez kedvenc színére, a türkiz a tengerre utal
A Dave Designs stúdiótól származó grafika a Signature Helmet fantázianevet viseli, és kulcsmotívuma egy hatalmas hangya - Marquez beceneve az Ant of Cervera, vagyis Cervera szorgos hangyája. A fehér alapszínű, valamint piros és türkizkék árnyalatokkal megbolondított sisak mellett a sportoló kesztyűje, sapkája, pólója és csizmája is ugyanezzel a mintázattal készült. Az újdonságokat bemutató videón Marquez reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a friss festés szerencsét hoz majd neki a Katalán Nagydíjon.
Nos, valóban szükség volt a szerencsére, hiszen hatalmas bukást úszott meg a Honda Racing Corporation csapatnál vitézkedő spanyol fenegyerek, ezután azonban - végig az élen haladva - megszerezte idei ötödik győzelmét, ennek köszönhetően pedig toronymagasan, 140 ponttal vezeti a MotoGP pontversenyét.