· Képek: Honda · 2017. május 15. 13

Megújult Honda CRF450R és RX

A terep királyai

A Honda bemutatta népszerű off-road modellcsaládjának 2018-as tagjait, a megújult CRF450R krosszmotort és testvérét, a CRF450RX endurót.
A japán gyártó terepes kínálatának zászlóshajója a CRF450R, mely nyolc év után, 2016-ban esett át először teljes körű ráncfelvarráson. Ennek keretében módosították a vázgeometriát, valamint a súlyelosztást, a modell 49 milliméteres Showa első teleszkópvillát kapott, valamint maximális teljesítménye és forgatónyomatéka is jelentősen nőtt. A 2018-as kiadás is erre a sziklaszilárd alapra épül, ám fontos újdonság, hogy most először szerelték fel a modellt immáron szériában önindítóval, ami óriási segítséget jelent a pilótáknak.
{{articleGallery[13585].caption}}
Az új alkatrész egy ultrakönnyű lítium-ion akkumulátorból kapja az energiát, ráadásul így eltávolítható a berúgókar, amivel újabb értékes grammok faraghatóak le a CRF tömegéből. A mérnökök az első és hátsó felfüggesztést is újrahangolták, hogy a motor még könnyebben kezelhetővé váljon. A terepes család másik tagja a CRF450RX enduró, mely a stílus követelményeihez illő, módosított futóművel, PGM-FI befecskendezéssel, EMSB üzemmódkapcsolóval, 8,5 literes üzemanyagtartállyal, 18 colos hátsó kerékkel, valamint oldaltámasszal kerül a boltokba.