· 2019. április 27. 2

Túl van az első körökön a friss GSX-R-rel

Már új gépével edz Kovács Bálint

Elismerésre méltó teljesítménnyel zárta a tavalyi évet Kovács Bálint, a magyar motorkerékpársport egyik tehetségesebb pilótája, aki új motorral és komoly célkitűzésekkel vág neki a 2019-es szezonnak.
Bálint szenzációsan versenyzett 2018-ban, hiszen a német bajnokságban (GSX-R Cup) végig harcban volt a bajnoki címért, és az elért harmadik hely is várakozáson felülinek mondható. Emellett zseniálisan motorozott a katari nemzeti bajnokságban is, ahol háromszor volt dobogós, összetettben pedig negyedik lett egy rendkívül erős mezőnyben, ahol olyan versenyzők előzték csak meg, akik korábban a Moto2-, a Supersport- és az Endurance-világbajnokságon is rajthoz álltak.

Túl az első körökön a friss GSX-R-rel

Most azonban már az idei szezonra koncentrál, és jelenleg azzal a Suzuki GSX-R-rel ismerkedik a H-Moto Team büszkesége, amit márciusban vett át. A sikerre éhes pilóta április első felében futotta az első teszteket a Pannonia-Ringen, és a látottak alapján úgy tűnik, hamar egymásra találtak a Suzukival.
{{articleGallery[21760].caption}}
Egyébként nincs túl sok idő hátra az éles bevetésig, ugyanis a német bajnokság május közepén, a Lausitzringen veszi kezdetét, majd az öt versenyhétvége alatt tíz futam vár a népes mezőnyre.
{{articleGallery[21759].caption}}
Bálint a terveiről korábban azt nyilatkozta a Sportmotor.hu-nak, hogy amennyire csak lehet, szeretné egyre magasabbra tenni a lécet és meg is ugrani azt. Most már biztos, hogy idén is rajthoz áll a magyar ob-n, és szeretné megnyerni az IDM Suzuki Cup ezres kategóriáját is.
{{articleGallery[21757].caption}}
A mindössze 17 esztendős pilóta arra is kitért a beszélgetés során, hogy csapatával endurance-futamokra is készülnek, a hosszú távú elképzelései között pedig a legnagyobb nemzetközi szériák szerepelnek. Látva eddigi remek teljesítményét, jó eséllyel összejöhet nagy álma, vagyis a részvétel a Superbike-világbajnokságon - mi mindenesetre szurkolunk neki!
Ha téged is érdekel, miként alakul Bálint pályafutása a jövőben, s kíváncsi vagy a legújabb, legérdekesebb vele kapcsolatos hírekre, kövesd Te is a Facebookon és az Instagramon! Továbbá érdemes böngészni csapata, a H-Moto Team weboldalán és Facebook-oldalán is.