· 2019. május 10. 6

Modern replika készült a BMW R7-ből

Vadonatúj klasszikus

A floridai NMoto csapata nagy fába vágta fejszéjét, amikor elhatározta, hogy feltámasztja és a mai körülményekhez igazított technikával forgalomképes modellé alakítja az 1934-es BMW tanulmánymodellt. Munkájukat siker koronázta, így Európába is eljut a csodaszép cruiser.
Mindig öröm, ha egy sok évtizeddel ezelőtt készített, klasszikus motorkerékpár új életre kel, de az az igazi nagy szám, ha egy prototípust támasztanak fel.

Modern replika készült a BMW R7-ből

Az NMoto motorépítő-műhely azonban még csavart egyet a dolgon, ugyanis nem elégedett meg azzal, hogy egyszerűen újból elkészítse a harmincas évek talán legszebb formájú gépét, hanem a mai elvárásokhoz igazította a technikát.
{{articleGallery[21874].caption}}
Sokan talán szentségtörésnek tartják az efféle átalakítást, de mivel egy prototípus adta az alapot, talán még az eredetiség híveinek is meglágyul a szíve. Főleg úgy, ha meglátják, mivé lett Alfred Böning tervező keze munkáját dicsérő mesés BMW R7.
{{articleGallery[21873].caption}}
Az 1934-es eredeti sportmodell számtalan különleges megoldással büszkélkedett: préselt acélból formált váza és teleszkópvillája egyaránt ínyencségnek számított a maga korában.
{{articleGallery[21872].caption}}
Az NMoto nem tartott meg semmit a korabeli műszaki alapokból, hanem egy új alumínium vázat készített, és a BMW R nineT modern első-hátsó felfüggesztését, erős tárcsafékeit és boxermotorját használták fel a Nostalgia névre keresztelt átirathoz. A kulcs nélküli indítórendszerrel és rejtett vezetékeléssel összeállított kétkerekű nem egyedi darab, tudniillik kisszériás gyártásra készül az NMoto. Szerencsére Európában is meg lehet majd venni, alapára pedig 30 000 font lesz.